伝えたいこと

: Our Message

“White rice tastes the best.”
A hundred years from now, we still want to hear this being said.

しあわせというのは、食事のたびに感じられると思うのです。
炊きたての白いご飯があれば、その確率はさらに高まる。
わたしたちは、真面目にそう信じています。

そしてしあわせを届けるために、わたしたちができることは、手間はかかっても、できるだけ農薬や化学肥料にたよらずに、
人のからだにも土にもやさしいお米をつくること。
みずみずしい果物や野菜づくりで培ったノウハウを活かし、米一粒からも甘みと旨みが感じられるお米をつくること。

140年以上、わたしたちが歩んできたのは、「あんぜん、あんしん、おいしい」お米へとつづく道でした。
時代が変わっても、この想いをもって未来に向かいたい。
そして50年先、いいえ100年先まで、「白いご飯が、やっぱりいちばんおいしいね。」
そういわれるお米をつくるのが、わたしたちの願いです。

We believe that every meal brings happiness.
Freshly cooked white rice at the table plays a significant role in bringing joy.
We are steadfast in our belief.

We provide this kind of happiness by minimizing our reliance on pesticides and chemical fertilizers, even if it means more work.
We cultivate rice that is gentle to people and to the land.
We can make use of the knowledge we accumulated cultivating juicy fruits and vegetables to cultivate rice with a sweetness and umami (palatability) that can be experienced even from a single grain.

For more than 140 years, we have walked a path towards the ultimate in “safety, reassurance, and superior flavor.”
Even as times change, we want to carry this way of thinking into the future.
We want people to think that “white rice is the best tasting rice” even in 50 or 100 years.
Our hope is to cultivate the kind of rice that makes people think this way.